Samen – Anders – Groen

Ervaring van Joke

“Toen de reparatiekosten en mijn schaamte over de uitlaatgassen van onze trouwe vierwieler een dieptepunt bereikten, oriënteerden we ons nog maar eens op een elektrische auto. Zelf aanschaffen bleek te kostbaar, maar lid worden van de CoöperatieAuto lag wel binnen ons bereik. Hoewel dit gedeeld eigenaarschap wat duurder uitpakte dan een eigen auto, concludeerden we dat de voordelen groter waren. Immers, je wordt qua onderhoud geheel ontzorgd en dat doen Jan en Baukelien heel goed! Bovendien kunnen mijn lief en ik nu op hetzelfde moment een auto gebruiken, waar we eerder een probleem hadden als die situatie zich voordeed. Én we kunnen niet onverwacht voor hoge reparatiekosten komen te staan.
Mijn schaamte heeft inmiddels plaatsgemaakt voor enige trots als ik op weg ben. Na de eerste wen-rit (ik was schakelbakken gewend) wil ik niet meer terug. Dit rijdt heerlijk ontspannen en af en toe ervaar ik met een kick weer die power van een snelle inhaalmanoeuvre zoals ik dat vroeger op de motor gewend was. Maar het geeft ook een goed gevoel, dit auto-delen, doordat ik weet dat hiermee minder auto’s in gebruik zijn waarmee onze voetafdruk op deze aarde weer iets is afgenomen.

Wat ik ook zo leuk vind is het feit dat de auto’s passende namen hebben en dat ik kan kiezen voor luxe en groot of handig en klein. Het voelt enorm rijk, die keuze uit diverse nieuwe modellen. En, heel belangrijk natuurlijk; tot nu toe hebben we nog nooit misgegrepen. Er was altijd een auto beschikbaar als we er één nodig hadden, op elk gewenst moment.
Natuurlijk was het wennen dat de auto niet direct voor de deur staat en eerlijk gezegd mopper ik daar soms ook over. Ik ben namelijk liever lui dan moe, moet ik bekennen. Maar de buitenlucht van die korte wandeling van en naar de parkeerplaats doet me gewoon goed. Niet zeuren dus en 10 minuutjes extra nemen voor vertrek. Ik raad dit elke autobezitter, die de auto niet elke dag nodig heeft, van harte aan.”

Ervaring van Irene

“Eerst en vooral: de elektrische auto’s rijden heerlijk! Geluidloos zoeven ze over de weg. Ik heb de ervaring dat er bijna altijd wel een auto beschikbaar is en zo niet, dan wordt er direct naar een oplossing gezocht (en gevonden!). Baukelien en Jan zijn erg behulpzaam, staan graag op ieder moment klaar om je te helpen, met wat dan ook. Ze zorgen ervoor dat de auto’s schoon zijn en dat eventuele mankementen worden verholpen. Over de service ben ik zeer te spreken. En natuurlijk voelt het goed om niet meer in een benzineauto te rijden. Zijn er minpunten? Nou, eigenlijk niet echt.

Kortom: ik kan het iedereen aanraden!”

Ervaring van Inge

“De webapp van het coöperatief elektrische auto’s delen staat inmiddels bovenaan, in mijn ‘favorieten’-lijstje in mijn telefoon. Met één klik een auto opzoeken, reserveren, verlengen, openen en sluiten van de auto van mijn keuze. Het is echt heerlijk want het is overzichtelijk, het werkt allemaal heel snel, makkelijk en soepeltjes.

Het was een grote stap om van My Wheels te verhuizen naar de Cooperatieauto’s. Ten eerste merkte ik dat ik loyaal was aan het fijnste auto-deel systeem waar ik ooit zo lang vaste klant van ben geweest. Daar ga je niet zomaar weg. Er was immers niets mis mee. Aan de andere kant begon het behoorlijk aan me te knagen om toch steeds maar weer aan ons enorme benzine-verbruik bij te dragen. Ten tweede was er het sterke gevoel dat elektrisch rijden vreemd en nieuw is en dat gaf me een enorme drempel. Snap ik die auto wel? Luisteren al die knopjes wel naar mij? Kan ik een beetje gevoel krijgen bij hoe alles werkt? En ik kan je zeggen, ik hou er écht niet van om ingewikkelde nieuwe dingen te leren. Maar zelfs voor een digibeet zoals ik, is het werkelijk allemaal heel simpel, veilig en overzichtelijk. En dan het elektrisch rijden zélf…. hmmmm… het is net als met zwemmen. Je moet in het begin gewoon even doorkomen. Daarna is het verrukkelijk. En dat ‘doorkomen’ is echt een kwestie van één keer je laten helpen en één keer zelf alles doen. Ik ervaar inmiddels dat elektrisch rijden mij… klinkt misschien gek, maar … me tot rust brengt. Hoe heb ik het ooit zonder gekund?!?!”

Ervaring van Judith

“Ik ben lid omdat ik bewuster wil omgaan met mijn reiskilometers als bijdrage aan een schonere wereld. Autodelen in een coöperatie levert verrassend efficiënt autogebruik op en ik grijp toch nooit mis. Voelt goed.”

Ervaring van Karel

“Eenvoudig en gebruikersvriendelijk”

Ervaring van Jenk

“Prettig dat je meteen ziet hoeveel je rit heeft gekost”

Ervaring van Henriëtte

“Heel gemakkelijk als je eenmaal weet hoe de volgorde van handelingen is en je vertrouwt op de werkwijze via mobiel. Voor een onervaren persoon als ik was het een verrassende ontdekking dat alles werkte zoals in de handleiding werd aangegeven. De hulp bij het installeren van de app en de eerste keer gebruik van de deelauto was welkome assistentie voor mij, onzeker als ik me voel bij nieuwe technische snufjes. Prachtig dat dit allemaal zo kan.”

Wil jij ook een CoöperatieAuto in de wijk?

Ben je met vier buurtgenoten (of meer) die een CoöperatieAuto willen rijden? Meld dat dan bij ons, en vraag of we kunnen bekijken of je in jouw buurt/straat een deelauto kunnen plaatsen.

Partners en vrienden