Samen – Anders – Groen

Ervaring van Inge

“De webapp van het coöperatief elektrische auto’s delen staat inmiddels bovenaan, in mijn ‘favorieten’-lijstje in mijn telefoon. Met één klik een auto opzoeken, reserveren, verlengen, openen en sluiten van de auto van mijn keuze. Het is echt heerlijk want het is overzichtelijk, het werkt allemaal heel snel, makkelijk en soepeltjes.

Het was een grote stap om van My Wheels te verhuizen naar de Cooperatieauto’s. Ten eerste merkte ik dat ik loyaal was aan het fijnste auto-deel systeem waar ik ooit zo lang vaste klant van ben geweest. Daar ga je niet zomaar weg. Er was immers niets mis mee. Aan de andere kant begon het behoorlijk aan me te knagen om toch steeds maar weer aan ons enorme benzine-verbruik bij te dragen. Ten tweede was er het sterke gevoel dat elektrisch rijden vreemd en nieuw is en dat gaf me een enorme drempel. Snap ik die auto wel? Luisteren al die knopjes wel naar mij? Kan ik een beetje gevoel krijgen bij hoe alles werkt? En ik kan je zeggen, ik hou er écht niet van om ingewikkelde nieuwe dingen te leren. Maar zelfs voor een digibeet zoals ik, is het werkelijk allemaal heel simpel, veilig en overzichtelijk. En dan het elektrisch rijden zélf…. hmmmm… het is net als met zwemmen. Je moet in het begin gewoon even doorkomen. Daarna is het verrukkelijk. En dat ‘doorkomen’ is echt een kwestie van één keer je laten helpen en één keer zelf alles doen. Ik ervaar inmiddels dat elektrisch rijden mij… klinkt misschien gek, maar … me tot rust brengt. Hoe heb ik het ooit zonder gekund?!?!”

Ervaring van Judith

“Ik ben lid omdat ik bewuster wil omgaan met mijn reiskilometers als bijdrage aan een schonere wereld. Autodelen in een coöperatie levert verrassend efficiënt autogebruik op en ik grijp toch nooit mis. Voelt goed.”

Ervaring van Karel

“Eenvoudig en gebruikersvriendelijk”

Ervaring van Jenk

“Prettig dat je meteen ziet hoeveel je rit heeft gekost”

Ervaring van Henriëtte

“Heel gemakkelijk als je eenmaal weet hoe de volgorde van handelingen is en je vertrouwt op de werkwijze via mobiel. Voor een onervaren persoon als ik was het een verrassende ontdekking dat alles werkte zoals in de handleiding werd aangegeven. De hulp bij het installeren van de app en de eerste keer gebruik van de deelauto was welkome assistentie voor mij, onzeker als ik me voel bij nieuwe technische snufjes. Prachtig dat dit allemaal zo kan.”

Jouw ervaring delen?

Wil jij ook een CoöperatieAuto in de wijk?

Ben je met vier buurtgenoten (of meer) die een CoöperatieAuto willen rijden? Meld dat dan bij ons, en vraag of we kunnen bekijken of je in jouw buurt/straat een deelauto kunnen plaatsen.

Testrit aanvragen

Partners en vrienden