INSCHRIJVING VOOR INVESTERING IN LAADPLEIN NOG MOGELIJK!

Voor onze elektrische (deel)auto’s bouwen we eerst een laadplein op de parkeerplaats van de Hendrik Marsmanweg in Culemborg in samenwerking met energiecoöperatie Vrijstadenergie. Ook om te voorkomen dat iedereen in de toekomst een eigen laadpaal voor zijn eigen deur gaat bestellen (à € 1000-1500 per huishouden)!

De netto investering komt uit op € 277.000,-  Deze investering delen we op in eenheden van
€ 250,-  Van de 1108 eenheden zijn er inmiddels 888 vergeven.
Dus er zijn nog 220 eenheden beschikbaar. Help jij mee de laatste € 55.000,- bij elkaar te krijgen?

Reëel is dat er 80 laadbeurten per laadpunt per jaar plaatsvinden en 70% van de opgeladen stroom wordt ingekocht van het net; 30% is van zonnestroom direct van het dak van de parkeerplaats. Het rendement op de investering is minimaal 3% met een looptijd van 15 jaar. Het kan naar 10% stijgen, afhankelijk van het aantal laadbeurten dat plaatsvindt en het benutten van de opgewekte zonnestroom. Hoe meer er overdag wordt geladen, hoe beter het rendement!

Er is subsidie toegekend voor € 0,116 per kWh.

Andere opbrengsten komen van mensen die hun elektrische auto laden voor € 0,35 per kWh. Dit is een marktconforme prijs. Een lagere prijs rekenen om de omzet te verhogen heeft naar ons beeld geen zin omdat onze concurrenten hun prijs dan ook zullen verlagen. Zodra de businesscase het toelaat, komt er korting aan leden die in het project hebben geïnvesteerd. We denken dan aan een prijs van € 0,28. Beiden inclusief BTW.

Wil je ook investeren?  Neem contact op met: arjen@vrijstadenergie.nl